A TOUCH OF ESSENCE

 

Purity and minimalism always bring me comfort. They calm me down, and somehow clear up my mind, so that new inspiration and energy have room to come in. That’s also what I’d like to bring to you guys with this blog. It’s not exactly a fashion statement like my other entries. It’s just a thought, my thought to be exact, about beauty, and the expression of the soul using fashion language.

White is the key color of this blog – one of my two favorite colors, and also one essential color of minimalism (black and white, as we know it). If black is like a bold and sharp statement, white brings us a total calmness, a sense of purity.

I choose white clothing with simple silhouettes, loose and comfortable, then complete the outfit with some subtle and creative accessories. It’s the thin chain, the naturally broken gemstone, the delicate gem pieces just like the pure morning mist resting on the collarbone. It’s a beauty so fragile, but not easily broken.

I don’t want to make you read for too long. Instead of that, I hope you can feel what I wanted to say with all these images. Just simply enjoy it your own way.

Sự tinh khiết, tối giản và thanh thoát luôn mang lại cho tôi cảm giác dễ chịu và tĩnh tại, một sự nghỉ ngơi cho tinh thần để khơi dậy những năng lượng và cảm hứng mới. Đó cũng là điều mà tôi muốn mang lại cho người xem qua những hình ảnh trong bài này. Bài viết này không hẳn chỉ là một chia sẻ về thời trang như những bài viết trước. Nói đúng hơn nó là một chia sẻ về cái đẹp, về bản chất của tinh thần và tâm hồn thể hiện qua ngôn ngữ thời trang.

Toàn bộ hình ảnh trong bài đều sử dụng màu sắc chủ đạo là màu trắng – một trong hai màu sắc tôi yêu thích nhất, cũng là một trong hai màu sắc gắn liền với sự tối giản và trầm tĩnh (trắng – đen). Nếu màu đen giống như một tuyên ngôn ngấm ngầm nhưng sắc lạnh và đầy mạnh mẽ, thì màu trắng lại hoàn toàn là một sự tĩnh tại thuần tuý  và tinh khiết nhất.

Tôi lựa chọn kết hợp những trang phục màu trắng với phom dáng đơn giản, suông rộng, thoải mái nhưng không hề nhàm chán với những món trang sức tinh tế đầy sáng tạo. Những sợi dây mảnh, những mảnh vỡ tự nhiên hay những hạt ngọc nhỏ xíu như hạt sương đọng trên xương quai xanh. Tôi gọi đó là cái đẹp mong manh nhưng không dễ tan biến.

Với một chủ đề như thế này, tôi không muốn các bạn phải đọc quá nhiều. Thay vì đó, ngôn ngữ hình ảnh có lẽ sẽ phát huy tác dụng tốt nhất. Đơn giản là xem và cảm nhận.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Những sản phẩm được sử dụng trong bài này/ Products featured in this blog post:

  • Clothing: WEPHOBIA, BASE LABEL, THE 19 CLUB, SUBTLE AND SIMPLE
  • Footwear: FLORAL PUNK
  • Accessories: MAYPHUONG JEWELRY

Photo: Duong Pham
Make up: Hoang Thu Trang

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s